EL
216 700 5205 Επικοινωνήστε μαζί μας (Δευτέρα- Παρασκευή 09.00 - 19.00)

ΤΟ GOtoHEALTH ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Σημάδια γήρανσης.

16.02.2015

A + -
Article_main_615x200-ehow-images-a02-0p-53-hydrate-aging-skin-800x800

Οι απαιτήσεις όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος αυξάνονται ανά δεκαετία.

Γράφει η αισθητικός μας Βάγια Χίλια.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά που φανερώνουν σημάδια γήρανσης καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής των:
 

  • Βαθειές ρυτίδες οι οποίες προκαλούνται από επαναλαμβανόμενες εκφράσεις δημιουργούν γραμμές στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια και στο στόμα.
  • Δυσχρωμίες (σκουρόχρωμες κηλίδες η λεγόμενη φωτογήρανση).
  • Προβλήματα από την κακή περιποιήση του δέρματος και καταχρήσεις προηγούμενων χρόνων (παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα, κακή διατροφή).
  • Οι σμηγματογόνοι αδένες οι οποίοι παράγουν το σμήγμα, γίνονται λίγοτερο παραγωγικοί με αποτέλεσμα το δέρμα να εμφανίζει σημάδια ξηρότητας και έντονης αφυδάτωσης.
  • Η λεγόμενη ενδογενείς γήρανση ή αλλιώς χρονογήρανση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ορμόνες γι'αυτό και στη διάρκεια της περιεμμηνοπαυσιακής περιόδου και στη συνέχεια στη φάση της εμμηνόπαυσης αυξάνεται με έντονους ρυθμους. Η μείωση  των οιστρογόνων στην εμμηνόπαυση επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης γιαυτό και έχουμε την πρόβολη κηλίδων στο δέρμα την οποία προαναφέραμε.
  • Είναι απαραίτητο να ερευνηθούν ορμονικοί - παθολογικοί παράγοντες ή ψυχολογικά αίτια σε περίπτωση ακμής όσον αφορά τις δεκαετίες τις οποίες αναλύουμε (40 - 50+).

Η απολέπιση αποτελεί ισχυρό όπλο όσον αφορά την αντιμετώπιση των ρυτίδων, αφού έτσι απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο φωτεινό και λείο.
Η χρήση προϊόντος με βάση το ρετινοϊκο οξύ, ρετιναλδεϋδη, ή οξέα φρούτων στο πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις γραμμές οι οποίες δημιουργούνται από έντονη έκφραση.
Με την πορεία του χρόνου κολλαγόνο και ελαστίνη μειώνονται. Αντιοξειδωτικοί παράγοντες όπως η βιταμίνη C η οποία ενισχυεί τη παραγωγή κολλαγόνου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά αλλά και να τη λαμβάνουμε σε συνδυασμό με άλλες βιταμίνες από το στόμα. Το πράσινο τσαϊ, ένζυμα, πρωτείνες, αιθέρια έλαια, βιταμίνες, οξέα φρούτων συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος.
 Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον σπουδαίο ρόλο της διατροφής πλούσιας σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα - κυρίως στη φυσική τους μορφή τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα μας-.
Πλούσιες κρέμες, λάδια, εξειδικευμένα προϊοντα όπως: ουρία, ΑHA, γαλακτικό οξύ ειναι τα όπλα μας έτσι ώστε να παράγουμε την απαιτούμενη υγρασία για το δέρμα μας.
Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στις ενυδατικές κρέμες γι' αυτό και δεν πρέπει  να παραλείπεται. Κύριο μελημα μας θα πρέπει να είναι η χρήση της ενυδατικής κρέμας με αποσυμφορητικές ιδιότητες  για τη περιοχή των ματιών.
Οι κρέμες νύκτος βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων καθώς και οροί με λιπίδια και αντιγηραντικά συστατικά όπως ένζυμα, πρωτεϊνες, βιταμίνες τα οποία περιέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες αποτελούν απαραίτητο σύμμαχο στην φροντίδα του δέρματος.
Αντιρυτιδικά make-up τα οποία είναι σχεδιασμένα για τις ανάγκες ενός ώριμου δέρματος κ αποτελούνται απο συνθέσεις σιλικόνης και ουσίες όπως η βιταμίνη Ε, τονώνουν τους ιστούς αυτών.
Είναι γεγονός ότι η πάροδος του χρόνου επιφέρει επιπλέον σημάδια γήρανσης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να τα προλαμβάνουμε..

 

Νέος κωδικός

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Θα σας αποσταλεί μήνυμα με το νέο password.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Δημιουργία νέου λογαριασμού