EL
216 700 5205 Επικοινωνήστε μαζί μας (Δευτέρα- Παρασκευή 09.00 - 19.00)

ΤΟ GOtoHEALTH ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

7 & 2 συμβουλές για καλοκαιρινές δραστηριότητες με τα παιδιά

18.07.2019

A + -
Article_main_summerkids

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Τα σχολεία έχουν κλείσει εδώ και καιρό, το ίδιο και τα βιβλία! Η καθημερινότητα των παιδιών έχει αλλάξει, οι μέρες είναι μεγαλύτερες, οι ιδέες στερεύουν και η άδεια για κάποιους αργεί ακόμα. Και κάπου εκεί είναι που αρχίζουν οι γκρίνιες και οι καβγάδες. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι το καλοκαίρι είναι ευκαιρία και για λίγο διάβασμα, ιδιαίτερα εάν το παιδί έχει κάποιες δυσκολίες και για δημιουργικές δραστηριότητες. Όμως το παιδί το μόνο που θέλει είναι παιχνίδι, διασκέδαση και καμία υποχρέωση. Μήπως πρέπει να τα ακούσουμε; 

Στις διακοπές ο χρόνος γεμίζει πιο εύκολα με βόλτες, παιχνίδια στην άμμο και βουτιές. Τι γίνεται όμως μέχρι οι γονείς να πάρουν άδεια και τι μετά τις διακοπές;
Παρακάτω θα βρεις μερικά tips για ευχάριστες καλοκαιρινές στιγμές με τα παιδιά. 

1- Εξωτερική δραστηριότητα 
Θέλετε να αποφύγετε τηλεόραση, ηλεκτρονικά παιχνίδια και οθόνες; Τότε βγείτε έξω… Πάτε για ποδήλατο, κολύμπι, πεζοπορία στο βουνό, πατίνι, skateboard, ξυπνήστε νωρίς και πάτε να δείτε την ανατολή, σκαρφαλώστε στα δέντρα, παίξτε μπουγέλο με νεροπίστολα, πάτε παιδική χαρά... Οι επιλογές άποιρες.  

2- Ζωγραφική στον τοίχο
Ναι καλά διαβάσατε. Ζωγραφική στον τοίχο. Μπορείς να διαλέξεις έναν τοίχο του σπιτιού ή της αυλής όπου τα παιδιά θα μπορέσουν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Αν αυτό σε φοβίζει, κόλλησε ένα μεγάλο χαρτί στον τοίχο. Προμηθεύσου τα απαραίτητα και κατάλληλα υλικά,  φορέστε παλιά ρούχα, βάλτε δυνατά την μουσική και ξεκινήστε… 

3- Επισκεφτείτε κάποιο μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο
Ακρόπολη, Επιδαυρος, Αρχαιολογικό μουσείο, Πολεμικό μουσείο, Παναθηναϊκό στάδιο  και άλλα πολλά, τα έχουν ακούσει και μαθαίνουν γι αυτά στο σχολείο. Είναι ευκαιρία λοιπόν να τα δουν και από κοντά και εσείς να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας. 

4- Πικ-νικ στο Πάρκο 
Γιατί όχι. Ετοιμάστε το δικό σας καλάθι για πικ-νικ με νόστιμα σνακ, χυμούς, πολύ νερό και το απαραίτητο τραπεζομάντηλο. Επισκεφτείτε κάποιο κοντινό πάρκο, άλσος ή ακόμη και την αυλή του σπιτιού σας και εκτός από τα υπέροχα σάντουιτς και κεφτεδάκια σας απολάυστε δημιουργικό και ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά σας παίζοντας.

5- Μαγειρέψτε μαζί 
Τα παιδιά τρελαίνονται να ανακατεύονται στην κουζίνα και να βάζουν τις προσωπικές τους πινελιές. Φτιάξτε μαζί ένα φαγητό, ένα γλυκό ή παγωτό. Γιατί όχι, διοργανώστε ένα διαγωνισμό μαγειρικής. Διαφορετικά απλά απολαύστε αυτά που φτιάξατε.

6- Σινεμά στο σπίτι 
Φωνάξτε τους φίλους των παιδιών σας, ετοιμάστε ποπ κορν και παγωτό, επιλέξτε ταινία, καθίστε αναπαυτικά και το έργο ξεκινάει. Έχεις κήπο; Βγάλε έξω την τηλεόραση ή ακόμη καλύτερα στήσε ένα προτζέκτορα. Εάν δεν έχεις κήπο, στο μπαλκόνι ή ακόμη και στο σπίτι. Και γιατί όχι να το συνδυάσετε με ένα πιτζάμα πάρτι Σημασία έχει να υπάρχει  διάθεση. 

7- Κατασκήνωση στο σαλόνι ή στον κήπο
Τα παιδιά θα το λατρέψουν σίγουρα. Στο σαλόνι, στο μπαλκόνι ή στον κήπο στήστε μια σκηνή. Δεν χρειάζεται να έχετε σκηνή για κάμπινγκ. Μόνο φαντασία.  Στήστε μια σκηνή με παλιά υφάσματα, σεντόνια και τραπεζομάντιλα και άφησε τα παιδιά να παίξουν εκεί, να φάνε το βραδινό τους, ακόμη και να κοιμηθούν. Γιατί όχι φωνάξτε και τους φίλους τους να ζήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης. 

8- Φτιάξτε μια χρονοκάψουλα
Γεμίστε την μαζί με τα παιδιά με ζωγραφιές, ιστορίες, φωτογραφίες και αποφασίστε να την ανοίξετε την του χρόνου, σε 10 χρόνια ή οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον.

9- Άλμπουμ αναμνήσεων
Τυπώστε κάποιες φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές σας διακοπές και δημιουργήστε ένα φωτογραφικό άλμπουμ αναμνήσεων. Μπορείτε να προσθέσετε και κάποια σχόλια και εντυπώσεις. 

Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να περάσουν ανέμελες στιγμές παιχνιδιού και διασκέδασης μαζί σας. Να σας νοίωσουν και πάλι κοντά τους. Οι στιγμές αυτες χαλάρωσης και ανεμελιάς δεν είναι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για όσους αισθάνονται ή θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά. 

Καλό καλοκαίρι 

Νέος κωδικός

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Θα σας αποσταλεί μήνυμα με το νέο password.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Δημιουργία νέου λογαριασμού