EL
216 700 5205 Επικοινωνήστε μαζί μας (Δευτέρα- Παρασκευή 09.00 - 19.00)

ΤΟ GOtoHEALTH ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Λιπαρή επιδερμίδα: Απλοί τρόποι αποτελεσματικής περιποίησης

15.03.2019

A + -
Article_main_show_lipari-epidermidab

Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα ώστε να λάμπει από υγεία, να ξεχειλίζει από ομορφιά και να την απολαμβάνουμε κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Aν κάνουμε σε εκατό γυναίκες την ερώτηση «Τι τύπο επιδερμίδας έχετε;», πολλές από αυτές θα απαντήσουν ότι έχουν λιπαρή επιδερμίδα, χωρίς ίσως να γνωρίζουν γιατί έχουν φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα. Η «διάγνωση» του τύπου της επιδερμίδας μας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, ούτε προκύπτει αυθαίρετα λόγω μια πρόσκαιρης κατάστασης, καθώς εμείς οι γυναίκες διανύουμε διάφορες φάσεις ζωής που επηρεάζουν άμεσα και το δέρμα μας.
Ο τύπος της επιδερμίδας μας, λοιπόν, είναι ένα πόρισμα που συνήθως απαιτεί τη γνώση ενός ειδικού, μια γνώση πολύτιμη για να φροντίζουμε στοχευμένα το δέρμα μας. Αν το πόρισμα αυτό οδηγήσει στη λιπαρή επιδερμίδα, τότε τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερθούμε σε αυτόν τον τύπο δέρματος πολύ σαφής. Ας μάθουμε περισσότερα!

Αναλύοντας τη λιπαρή επιδερμίδα
Η λιπαρή επιδερμίδα σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι τις περισσότερες φορές κληρονομική και έχει κάποια πολύ βασικά χαρακτηριστικά που την καθορίζουν, που είναι σχετικά εύκολο να τα εντοπίσει κάποιος. Πρόκειται για ένα παχύ δέρμα, με ορατούς πόρους και το χαρακτηριστικό γυάλισμα σε όλο το πρόσωπο, ενώ τις περισσότερες φορές και στις πιο καίριες ηλικίες ή στιγμές όπως είναι η εφηβεία ή οι μέρες πριν την έμμηνο ρύση, παρουσιάζει σπυράκια – αν δεν υποφέρει ήδη από εφηβική ή ενήλικη ακμή.

Παράλληλα, πέρα από τα σπυράκια, την ακμή ή την τάση για ακμή, εμφανίζει και μαύρα στίγματα που είναι εξίσου ενοχλητικά. Η γυαλάδα που παρουσιάζει είναι πιο έντονη και γενικευμένη και δεν εμφανίζεται μόνο στη μύτη ή στο μέτωπο –στη «ζώνη Τ», όπως αλλιώς λέμε τα συγκεκριμένα σημεία–, καθώς τότε μιλάμε για μεικτή επιδερμίδα. Η έντονη λιπαρότητα είναι αυτή που την καθιστά και πιο ανθεκτική σε σχέση με τους άλλους τύπους επιδερμίδας, ενώ παράλληλα εμφανίζει λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες από ό,τι για παράδειγμα ένα ξηρό δέρμα. Αυτό που είναι απαραίτητο για τη λιπαρή επιδερμίδα, όπως και για κάθε τύπο επιδερμίδας, είναι να ακολουθείται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης με τα κατάλληλα συστατικά. Τέτοια συστατικά είναι το Βιολογικό Έλαιο Τεϊόδεντρου ή αλλιώς tea tree και το γκρέιπφρουτ, που αποτελούν έναν φυσικό θησαυρό φροντίδας για τη λιπαρή επιδερμίδα, καθώς βοηθούν στον βαθύ καθαρισμό της, στη μείωση των διεσταλμένων πόρων και στη ρύθμιση της λιπαρότητας.

Πώς περιποιούμαστε το λιπαρό δέρμα
Ο βασικός στόχος της περιποίησης του λιπαρού δέρματος είναι να ελαχιστοποιηθεί η υπερβολική παραγωγή σμήγματος που έχει όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που αναφέραμε παραπάνω. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επιλέγουμε σωστά τα προϊόντα που θα μας ακολουθήσουν στη μάχη ενάντια στην έντονη λιπαρότητα και στην περιποίηση του ιδιαίτερου αυτού δέρματος. Mια τέτοια εξειδικευμένη σειρά περιποίησης είναι η Skin Clear της dr.organic, που έχει ως βάση της το Βιολογικό Έλαιο Τεϊόδεντρου και το Γκρέιπφρουτ, σε συνδυασμό με άλλα συστατικά που έχουν ευεργετικά οφέλη και αποτελεσματική δράση για την λιπαρή επιδερμίδα.

Ξεκινώντας από τον καθαρισμό, πρέπει να επιλέξουμε ένα προϊόν που να καθαρίζει βαθιά τους πόρους και να ρυθμίζει τη λιπαρότητα χωρίς να ερεθίζει τη λιπαρή επιδερμίδα. Το Skin Clear Organic Tea Tree Deep Pore Cleansing Face Wash της dr.οrganic είναι ένα καθαριστικό προσώπου που με συστηματική χρήση αφήνει την επιδερμίδα πιο καθαρή και λιγότερο λιπαρή, φροντίζοντάς την χάρη στο οργανικό έλαιο τεϊόδεντρου που περιέχει. Είναι ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση, καθώς σέβεται τις ανάγκες και το PH του λιπαρού δέρματος. Σημαντικοί «παίκτες» στον καθαρισμό της λιπαρής επιδερμίδας είναι και το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ, που αποτελούν συμμάχους περιποίησης στον αγώνα κατά της λιπαρότητας και των συνεπειών της.

Για πιο ενισχυμένο καθαρισμό, είναι σημαντικό να εντάξουμε στην εβδομαδιαία ρουτίνα μας και μια μάσκα, καθώς θα δώσει μια επιπλέον ενίσχυση στην περιποίησή μας. Το βιολογικό έλαιο τεϊόδεντρου σε συνδυασμό με τον ενεργό άνθρακα, αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό συστατικών που δρα αποτελεσματικά στη λιπαρή επιδερμίδα και τον βρίσκουμε στο Skin Clear Organic Tea Tree Deep Pore Charcoal Mask της dr.organic. Προσφέρει ενισχυμένο και βαθύ καθαρισμό, ελαχιστοποιεί τα στίγματα, διεισδύει και καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και χαρίζει μια αίσθηση αναζωογόνησης.

Αντιστοίχως, στο κομμάτι της ενυδάτωσης οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικές. Η πεποίθηση ότι το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση είναι πολύ λανθασμένη και μπορεί να μας οδηγήσει σε αφυδάτωση ή σε αρνητικές συνέπειες. Σαφώς και χρειάζεται η λιπαρή επιδερμίδα ενυδατική φροντίδα, αρκεί αυτή να προκύπτει από ειδικά μελετημένες συνθέσεις που σέβονται τις ιδιαιτερότητές της. Μια τέτοια σύνθεση είναι και αυτή της Skin Clear Organic Tea Tree Oil Control Μoisturiser της dr.organic, που άμεσα και δραστικά ελέγχει τα επίπεδα της λιπαρότητας, ρυθμίζει τη γυαλάδα, δρα κατά των ατελειών, όπως πόροι και κηλίδες, και δίνει στην επιδερμίδα μια ανάσα λάμψης και δροσιάς.

Αν η ακμή είναι παρούσα, τότε θα πρέπει η ενυδάτωση να είναι συνδυασμένη με τοπικές δερματολογικές θεραπείες, ώστε να υπάρχει δράση ενάντια στα σπυράκια, αλλά να μην αφυδατώνεται όλο το υπόλοιπο πρόσωπο.

Σε πιο εξειδικευμένη φροντίδα μια επιλογή όπως το Organic Tea Tree Oil Treatment Gel της dr. organic, ένα τζελ άμεσης απορρόφησης με αποτελεσματική δράση ενάντια στις κηλίδες, τα μαύρα στίγματα και την ερυθρότητα, θα χαρίσει στην επιδερμίδα όψη και υφή που κάθε γυναίκα επιθυμεί.

 

Ο τρόπος ζωής
Η λιπαρή επιδερμίδα απαιτεί την προσοχή μας ακόμα και στην καθημερινότητά μας. Οι ρύποι και η σκόνη με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη καθημερινά δεν βοηθούν την κατάστασή της, με αποτέλεσμα να πρέπει να αποφεύγουμε την επαφή με τα χέρια μας ή τον ύπνο σε βρόμικη μαξιλαροθήκη.
Παράλληλα, η κατανάλωση πολλών λιπαρών, τηγανητών και γαλακτοκομικών δεν αποτελεί την καλύτερη ιδέα, καθώς η επιδερμίδα αντιδρά με πιο έντονη λιπαρότητα και τάση για ακμή. Επίσης, πρέπει να γυμναζόμαστε χωρίς μακιγιάζ, αφού ο ιδρώτας σε συνδυασμό με τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει στο πρόσωπό μας φράζουν τους πόρους και εντείνουν το πρόβλημα.

*Το κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από το portal www.healthyme.gr και το υπογράφει η Άρτεμις Καραγιάννη.

 

Νέος κωδικός

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Θα σας αποσταλεί μήνυμα με το νέο password.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Δημιουργία νέου λογαριασμού