EL
216 700 5205 Επικοινωνήστε μαζί μας (Δευτέρα- Παρασκευή 09.00 - 19.00)

ΤΟ GOtoHEALTH ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

7 tips για ενυδατωμένη επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι!

04.09.2019

A + -
Article_main_sgfsd-353x221

Για τους περισσότερους το καλοκαίρι και οι διακοπές τελείωσαν. Κι ενώ περάσατε όμορφα, τα σημάδια των διακοπών στο δέρμα σας είναι εμφανή. Η έκθεση στον ήλιο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η θάλασσα έχουν αφήσει την επιδερμίδα σας αφυδατωμένη, ξηρή και θαμπή. Προκειμένου να αποκτήσει η επιδερμίδα σας και πάλι την λαμπερή όψη που της αξίζει, μια ολοκληρωμένη εντατική φροντίδα σε πρόσωπο και σώμα είναι επιτακτικής σημασίας. 

 

1. Καθαρισμός

Το δέρμα από τον ήλιο είναι αφυδατωμένο και ερεθισμένο. Ένας καθημερινός απαλός καθαρισμός με τα κατάλληλα προϊόντα είναι απαραίτητος. Δυο φορές την ημέρα για το πρόσωπο και μια για το σώμα. Στις μέρες μας μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια τεράστια γκάμα προϊόντων, αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας.  

 

Μην ξεχνάτε ότι οι ανάγκες του δέρματος δεν είναι ίδιες για όλους και εξαρτώνται από την ηλικία, την διατροφή, την υγεία μας αλλά και την ψυχολογική μας διάθεση. 

 

2. Απολέπιση

Δυστυχώς, πολλές φορές δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία στην απολέπιση. Όμως το τέλος του καλοκαιριού είναι η κατάλληλη περίοδος για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα που έχει αποκτήσει η επιδερμίδα από την έκθεση στον ήλιο. Έτσι θα αποκτήσετε πάλι ένα δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό έτοιμο να δεχτεί την ενυδάτωση που θα ακολουθήσει.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα απολεπιστικά προϊόντα, σε μορφή τζελ ή κρέμας, για το πρόσωπο και το σώμα. Είναι εμπλουτισμένα με συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα και συσφίγγουν την επιδερμίδα, ενώ πολλά από αυτά περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά που το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση. Επικεντρωθείτε σε περιοχές πιο ξηρές, όπως τα πέλματα, τα γόνατα και τους αγκώνες. Να σημειωθεί ότι η απολέπιση δεν πρέπει να πραγματοποιείται πολύ συχνά, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

 

3. Ενυδάτωση

Μπορεί να αποκτήσατε την ηλιοκαμένη όψη που περιμέναμε έναν ολόκληρο χειμώνα, όμως τώρα που οι διακοπές τελείωσαν βλέπετε το δέρμα σας θαμπό και αφυδατωμένο. Το καλοκαίρι το δέρμα μας αφυδατώνεται αφού το μεγαλύτερο μέρος του σώματός εκτίθεται στον ήλιο. Ιδρώτας, συχνά ντους και αποτρίχωση έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνεται από το σώμα μας και κυρίως από το δέρμα μας μεγάλη ποσότητα νερού, την οποία είναι απαραίτητο να αναπληρώσουμε άμεσα. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι το 70% περίπου του σώματός μας αποτελείται από νερό. 

 

Με σωστή ενυδάτωση θα επαναφέρουμε στο δέρμα τα φυσιολογικά επίπεδα PH. Τα ενυδατικά προϊόντα χωρίζονται σε προϊόντα προσώπου και σώματος, ημέρας με ή χωρίς αντηλιακό δείκτη προστασίας (SPF) και νύχτας με ενισχυμένα συστατικά για την ανάπλαση του δέρματος, ή ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας ευαίσθητη, ξηρή, λιπαρή. Υπάρχουν και προϊόντα τα οποία παράλληλα με την ενυδάτωση αντιμετωπίζουν κηλίδες και πανάδες που γίνονται πιο έντονες με την έκθεση στον ήλιο.

 

4.Θρέψη

Για τη θρέψη της επιδερμίδας  χρειαζόμαστε προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες και συστατικά με αντιοξειδωτική δράση. Στις μέρες μας η γήρανση του δέρματος είναι κάτι που μας απασχολεί όλους. Οφείλεται σε γενετικούς και εξωγενείς παράγοντες. Έτσι καθημερινές συνήθειες όπως κάπνισμα, στρες, κακή διατροφή καθώς και κάποιοι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, προκαλούν τη λεγόμενη φωτογήρανση.

 

Αν είστε από αυτούς που οι ρυτίδες σας απασχολούν και δεν είναι «φίλες» σας αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια και ρετινοειδή τα οποία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου σαν συμπλήρωμα στην περιποίησή σας. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε έναν καλό ορό που να περιέχει αυτά τα συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση και να τον χρησιμοποιείτε κάτω από την κρέμα σας.

 

5.Διατροφή 

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατηθεί η επιδερμίδα σας υγιής. Δώστε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται εσωτερικά και τα αποτελέσματα θα φανούν εξωτερικά. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του δέρματός μετά το καλοκαίρι. Τα βρίσκουμε σε λαχανικά και φρούτα  όπως σπανάκι, μπρόκολο, καρύδια, σταφύλι, μήλο, ρόδι και έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και έτσι να διατηρούν τις κυτταρικές δομές. Εμπλουτίστε τον οργανισμό σας με αρκετά φυσικά λιπαρά οξέα και βοηθήστε την επιδερμίδα σας να παραμείνει ενυδατωμένη και ελαστική.

 

6. Νερό 

Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό. Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα ώστε η επιδερμίδα να θρέψει τις ανάγκες της 

 

7. Κόψε τις κακές συνήθειες 

Για λαμπερή και φωτεινή επιδερμίδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παίζει ρόλο ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες σας. Κάπνισμα, αλκοόλ και μεγάλες ποσότητες καφεΐνης θα απορροφήσουν όλη την υγρασία από την επιδερμίδα σου που σε βάθος χρόνου έχουν αρνητικές συνέπειες για την επιδερμίδα σας. 

 

Χαλάρωση και ρυτίδες είναι μόνο κάποια από τις συνέπειες τους. Για χάρη της επιδερμίδας σας προσπάθησε να περιορίσετε και στη συνέχεια να αποβάλετε από την ζωή σας για χάρη της υγείας σας και της επιδερμίδας σας. 

 

Το καλοκαίρι πέρασε, έφτιαξε η διάθεσή σας, αποκτήσατε το σοκολατένιο χρώμα που τόσο ονειρευόσασταν, αλλά η επιδερμίδα σας ταλαιπωρήθηκε. Ακολουθώντας τα παραπάνω η επιδερμίδα σας θα αποκτήσει πάλι την λάμψη της. 

Ο ήλιος όμως θα συνεχίζει να λάμπει και σεις θα πρέπει να συνεχίζετε να προστατεύετε την επιδερμίδα σας. Στο  πρόσωπο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια κρέμα με ισχυρό δείκτη προστασίας πάνω από την ενυδατική σας κρέμα, ή μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας με χρώμα ή χωρίς .

Και να θυμάστε, η ψυχολογία σας αντικατοπτρίζεται στην επιδερμίδα σας.

 

 

Νέος κωδικός

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Θα σας αποσταλεί μήνυμα με το νέο password.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Δημιουργία νέου λογαριασμού