EL
216 700 5205 Επικοινωνήστε μαζί μας (Δευτέρα- Παρασκευή 09.00 - 19.00)

ΤΟ GOtoHEALTH ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 20, ΣΤΑ 30, ΣΤΑ 50.

28.03.2014

A + -
Article_main_skincare

Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 20, ΣΤΑ 30, ΣΤΑ 50.

 Από την αισθητικό Βάγια Χίλια.

"Η φύση σου δίνει το πρόσωπο που έχεις στα 20. Η ζωή διαμορφώνει το πρόσωπο που έχεις στα 30. Αλλά στα 50 έχεις το πρόσωπο που σου αξίζει." - Coco Chanel

Σε κάθε δεκαετία της ζωής μας το δέρμα μας υπόκειται σε φυσιολογικές και μη αλλοιώσεις και συνεπώς και οι ανάγκες της φροντίδας του διαφοροποιούνται. Οι αλλαγές στην εξωτερική του όψη πηγάζουν από μεταβολές  της εσωτερικής κατάστασης (ψυχολογικοί παράγοντες όπως στρες, στενοχώρια), από εξωτερικούς παράγοντες (π.χ. κάπνισμα, κακή διατροφή), όπως επίσης και από περιβαλλοντικούς (π.χ. έκθεση στον ήλιο, ατμοσφαιρική ρύπανση).

Οι παραπάνω καταστάσεις «συνωμοτούν» με την πάροδο του χρόνου και ενοχοποιούνται για το γεγονός ότι το δέρμα μας χάνει τη φυσική του ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του, μειώνονται σταδιακά η ποσότητα και η ποιότητα των ινών κολλαγόνου του. Οι ρυτίδες και η χαλάρωση – οι μεγαλύτεροι «εχθροί» του όμορφου δέρματος - κάνουν την εμφάνισή τους. Για να μιλάμε λοιπόν για αποτελεσματική φροντίδα, θα πρέπει να προσέξουμε, αυτή να προσαρμόζεται στις ανάγκες του σε κάθε φάση της ζωής μας. Ποιά είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά που παρατηρούμε στο δέρμα μας καθώς τα χρόνια περνούν και πώς μπορούμε να το φροντίσουμε σωστά στις αντίστοιχες φάσεις;

Μέρος πρώτο: η δεκαετία των είκοσι.

Ένα λείο, φωτεινό και χωρίς ορατές βλάβες δέρμα είναι το δώρο της φύσης προς εμάς στην ηλικία των είκοσι χρόνων. Το φυσιολογικό νεανικό δέρμα δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη φροντίδα. Ο σχολαστικός καθαρισμός πρωί - βράδυ με ένα δερμοκαλλυντικό προϊόν, η συστηματική χρήση αντιηλιακής κρέμας- ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – καθώς και η καθημερινή χρήση μιας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας είναι συνήθως αρκετά. Στην περίπτωση που συνεχίζονται τα προβλήματα της εφηβικής ακμής ή πρωτο-εκδηλωθεί ακμή σε αυτή τη δεκαετία της ζωής μας, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειδική αγωγή και ειδικά προϊόντα για τα οποία θα μας κατευθύνει ο δερματολόγος που  μας παρακολουθεί. Επιπλέον μπορούμε ενισχυτικά να κάνουμε μια έως δυο φορές την εβδομάδα πίλινγκ καθαρισμού (ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας) όπως επίσης και μάσκες περιποίησης (ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός μας, είτε ενυδατικές, είτε απολεπιστικές) καθώς και να εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα περιποίησης τη χρήση μιας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας για την περιοχή των  ματιών.

Σε περίπτωση ακνεïκού δέρματος συνιστώνται επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε έξι με επτά εβδομάδες περίπου) από ειδικό αισθητικό βαθείς καθαρισμοί με ατμό για τα λιπαρά δέρματα με στίγματα, καθώς και ειδικά πίλινγκ (π.χ. χημικό πίλινγκ) σε δερματολόγο για την αντιμετώπιση καταστάσεων, όπως είναι τα σημάδια από ακμή ή οι δυσχρωμίες - γνωστές και ως πανάδες - που μπορεί να κάνουν «δειλά» την εμφάνισή τους σε αυτήν την ηλικία. Αίσθηση καύσου, τσίμπημα, τράβηγμα, κνησμός και κοκκινίλες είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του ευαίσθητου δυσανεκτικού δέρματος, που θα πρέπει να παρατηρούνται από νωρίς, διότι χρήζουν ειδικής φροντίδας.

Τέλος, οφείλουμε να δίνουμε μεγάλη προσοχή όσον αφορά στη χρήση  προϊόντων καλλυντικής περιποίησης (fond de teint, πούδρες, - σχολαστικός καθαρισμός πινέλων), διότι μπορούν  εύκολα να αποτελέσουν εστίες βακτηριδίων, οι οποίες ευθύνονται για επικείμενες μολύνσεις του δέρματος.

Στο επόμενο άρθρο θα αναπτύξουμε την πιο απαιτητική και πιο εξειδικευμένη πια φροντίδα που έχει ανάγκη το δέρμα μας στη δεκαετία των τριάντα, σαράντα και πενήντα χρόνων, για να μπορέσει πράγματι να συντηρηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε βάθος χρόνου.

Νέος κωδικός

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Θα σας αποσταλεί μήνυμα με το νέο password.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Δημιουργία νέου λογαριασμού