EL
216 700 5205 Επικοινωνήστε μαζί μας (Δευτέρα- Παρασκευή 09.00 - 19.00)

ΤΟ GOtoHEALTH ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗ ‘’ΣΟΥΠΕΡ’’ ΜΑΜΑ

17.01.2014

A + -
Article_main_working-mother
 

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗ ‘’ΣΟΥΠΕΡ’’ ΜΑΜΑ

 Γιαρένιου Μαρία, Φαρμακοποιός Msc

ΠΡΟΣΟΧΗ Τα άρθρα των ειδικών μας δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση την άποψη ή την φυσική εξέταση του ιατρού ή/και παιδιάτρου σας. Δεν στοχεύουν στη διάγνωση, αντιμετώπιση ή θεραπεία οποιουδήποτε συμπτώματος ή ασθένειας. Για οποιοδήποτε σύμπτωμα σας ανησυχεί, απευθυνθείτε στο ιατρό σας. Τα άρθρα της ιστοσελίδας είναι γραμμένα επώνυμα από εξειδικευμένους επιστήμονες .προς γενική ενημέρωση, χωρίς οικονομικό όφελος. Δεν στοχεύουν στη διαφήμιση ή προώθηση προϊόντων, μηχανημάτων ή φαρμάκων και δεν έχουν χρηματοδοτηθεί από εταιρείες.

‘’Ο Θεός κάλεσε τον πιο αγαπημένο του άγγελο και του παρουσίασε ένα πρότυπο μητέρας. Στον άγγελο δεν του άρεσε αυτό που είδε.

            «-Εργαστήκατε πολύ , Κύριε, δεν ξέρετε πλέον τι κάνετε, είπε ο άγγελος. Κοιτάξτε! Φιλί ειδικό που θεραπεύει όλες τις αρρώστιες, έξι ζευγάρια χέρια για να μαγειρεύει , να πλένει , να σιδερώνει , να φροντίζει , να ελέγχει , να καθαρίζει . Δε θα δουλέψει!»

Πόσο χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στο κείμενο του πασίγνωστου βραζιλιάνου συγγραφέα Paulo Coelho η εξιδανίκευση της γυναίκας ως μητέρα με τους πολλαπλούς ρόλους και την ανεξάντλητη ενέργεια προκειμένου να αφιερωθεί στους ποικίλους ρόλους και της απαιτήσεις των ταχύτατων ρυθμών του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Αδιαμφισβήτητα ο ρόλος των γυναικών ως μανούλες απαιτεί  υπερφυσικές  ικανότητες ,σε επίπεδο σωματικό αλλά και πνευματικό και αυτό γιατί στη πλειοψηφία των περιπτώσεων ο ρόλος αυτός συνδυάζεται με εκείνον της εργαζόμενης αλλά και της γυναίκας που αναζητά και το προσωπικό της χρόνο για να κάνει το αγαπημένο της σπόρ.

Είναι λοιπόν η γυναίκα του σήμερα η τρυφερή και υπεύθυνη μανούλα που επιθυμεί  να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της και να τους προσφέρει το καλύτερο εαυτό της. Έχει όμως μόλις επιστρέψει από τη δουλειά της όπου και εκεί οι απαιτήσεις είναι συχνά υψηλές και πρέπει να αποδίδει τα μέγιστα. Είναι όμως και μια γυναίκα σύγχρονη που σέβεται και αγαπά τον εαυτό της και επιθυμεί να ξεκλέβει χρόνο από το καθημερινό της πρόγραμμα και να επιδίδεται στο αγαπημένη της δραστηριότητα, συνήθως γυμναστήριο ή κάποιο άθλημα.

Οι ανάγκες αυτών των γυναικών είναι αυξημένες, μιας και πρέπει να είναι διαρκώς σε εγρήγορση , τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Η καθημερινή και συνδυαζόμενη πρόσληψη ποικιλίας τροφών αποτελεί σαφώς τη πιο σωστή ενέργεια για την πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Ειδικά όμως για τις γυναίκες που αθλούνται η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής θα ενισχύσει τα επίπεδα όλων των απαραίτητων συστατικών στον οργανισμό και θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται.

Απαραίτητα λοιπόν είναι το Ασβέστιο, το Μαγνήσιο , το Βόριο και η βιταμίνη D3   για τη καλή υγεία των οστών, καθώς και η υδροχλωρική Γλουκοζαμίνη και  θειική Χονδροϊτίνη για ενίσχυση των αρθρώσεων και των τενόντων. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β6  και Β12  ) και το Φολικό οξύ ενισχύουν τη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μιας και μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της ομοκυστεϊνης στο αίμα. Η βιταμίνη C για το ανοσοποιητικό και η βιταμίνη Ε, μαζί με το Σελήνιο και τα καροτενοειδή (α-καροτίνη, β-καροτίνη-λουτεϊνη) προσφέρουν προστασία από τις ελεύθερες ρίζες . Οπωσδήποτε Σίδηρος και μάλιστα στη δισγλυκινική του μορφή που σύμφωνα με μελέτες έχει πιο μεγάλη απορρόφηση από τον οργανισμό.

Επιπλέον όμως για τις γυναίκες που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω τις αθλητικής δραστηριότητας, τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνουν εκτός των παραπάνω αναχαιτίζουν και το μυϊκό τραύμα, σε περιπτώσεις καταπόνησης κατά την άσκηση. Επίσης είναι απαραίτητη η λήψη πρόσθετων στοιχείων κυρίως αμινοξέων, όπως L-καρνιτίνη, L-αργινίνη και Ταυρίνη. Το γνωστό μας Ginseng είναι τονωτικό, κατά της κόπωσης και της αδυναμίας καθώς  και ο Bασιλικός Πολτός. Η Κρεατίνη αυξάνει τη μυϊκή μάζα και επιταχύνει την αποκατάστασή της  μέσω της επιτάχυνσης του ρυθμού ανασύνθεσης του μυϊκού γλυκογόνου. Ένα συστατικό που δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό αλλά κυρίως συμβάλει στη παραγωγή ενέργειας (ATP) από τα κύτταρα είναι το συνένζυμο Q10 (Ουμπικινόνη-ενεργή μορφή Co Q10)Είναι ένας μεταβολίτης που συμμετέχει στην αλυσίδα των αναπνευστικών ενζύμων των μιτοχονδρίων του κυττάρου για την παραγωγή ενέργειας.

Υπάρχουν λοιπόν τρόποι να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας , ειδικά στις περιπτώσεις που η διατροφή μας είναι ελλιπής , πάνω απ’ όλα όμως το οφείλουμε στον εαυτό μας να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για την ξεκούραση μας και να επανερχόμαστε ανανεωμένες για να συνεχίζουμε  αδιάκοπα τον ομορφότερο ρόλο της ζωής μας, αυτόν της μαμάς.

 

                                                                                      Γιαρένιου Μαρία,

                                                                                      Φαρμακοποιός Msc

 

 

Νέος κωδικός

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Θα σας αποσταλεί μήνυμα με το νέο password.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Δημιουργία νέου λογαριασμού